Singles retreat

15 tot 17 december

in

Bois-le-Comte (Orval)

Verken nieuwe manieren van ontmoeten, verbinden en spelen. Tijdens dit retreat kan je samen met andere gelijkgestemde singles weer contact maken met het volle leven: vanuit het lijf, vanuit verbinding en vanuit spel.

Een jonge vrouw danst met haar ogen gesloten.

Tijd om het leven te vieren!

Vind je het moeilijk om een nieuwe relatie aan te gaan? Is het alleen zijn pijnlijk voor je? Match je op Tinder alleen maar oppervlakkige one-night-stands en zoek je zelf meer diepgang of verbinding?

Ga dan van vrijdagavond 15 tot zondagnamiddag 17 december mee op reis met ons!

Op het programma staat mediteren, tantric dance, masseren, delen, dansen, (h)eerlijk vegetarisch eten, spelen, aanraken, ademen, buiten-zijn, bodywork, verbinden met de ogen en vooral véééél lichtheid en plezier!

IMG - image

Ga onder onze veilige vleugels mee op ontdekkingsreis

 • Je maakt tijd om te vertragen en te verstillen door meditatie en contact met de natuur
 • Je ontdekt en onderzoekt wat intimiteit voor jou betekent
 • We werken met aanraking: dus mensen met huidhonger komen zeker aan hun trekken; is aanraking iets dat spannend voor je is? Dan is dit een mooie kans om hierin verder te groeien.
 • Het retreat is geen therapeutische praatbarak, maar je stapt uit je hoofd en zakt in je lijf aan de hand van dans, spel en beweging; we maken je lichte kant helemaal wakker!
 • Je gaat bijgetankt, vol vertrouwen en boordevol levensenergie naar huis met concrete tools om je steeds meer te openen voor jezelf en mensen rondom jou.

De tijd stil zetten en een aantal dagen bewust tijd maken voor jezelf: daar draait het bij onze retreats voor singles om. Vanuit de relatie met jezelf kom je in contact met de ander via woorden, dans, ogen, sharing, aanraking, muziek en beweging. De steun van de groep, de lichtheid, het plezier en verbinding met de natuur staan centraal en zijn onvergetelijk. Er ontstaan verbindingen voor het leven.

Een cadeau voor wie op zoek is naar authentiek verbinden

Tijdens dit retreat van 15 tot 17 december

 • is er ruimte om te spelen in alle lichtheid, op jouw manier
 • zak je helemaal in je lichaam aan de hand van verschillende oefeningen
 • kan je in een veilige setting oefenen met contact en aanraking
 • leer je je hart en hele wezen verder te openen voor jezelf en mensen rondom jou
 • werken we met beweging, stilte, de natuur, dans en muziek
 • staat er een bijzondere ceremonie op het programma om jou dichter bij je essentie te brengen
 • leer je wat intimiteit voor jou betekent
 • leer je je grenzen én wensen voelen én duidelijk aangeven
SfeerfotoSfeerfotoSfeerfotoSfeerfoto
IMG - image

Klinkt goed!

Maar is dit iets voor mij?

In dit retreat verwelkomen we mannen en vrouwen zonder vaste relatie die het leven willen vieren en voluit willen leven. Heb je al eens een retreat achter de rug, of is dit je eerste keer? Iedereen is welkom! We streven ook naar een mooi evenwicht tussen het aantal mannen en vrouwen in de groep om met onze Yin én Yang te kunnen spelen.

Als je twijfelt of dit iets voor jou is, of of je hier op je plaats bent, neem dan zeker even contact op met Griet Alice op +32498304481 of met Koen op +32495592235.

Praktische info

 • Dit retreat gaat door in la Ferme du Bois-le-Comte in Orval.
 • We starten op vrijdagavond rond 19h.
 • ’s Morgens starten we doorgaans rond 8h (vóór het ontbijt starten we met bewegen).
 • Avondprogramma’s zijn voorzien tot ongeveer 22h.
 • Het retreat eindigt op zondag rond 16h.
 • Voor wie niet zelf kan rijden zetten we een carpool systeem op.
Ik voelde me letterlijk en figuurlijk gedragen door de groep. Meesurfen op de energie. Eerst ontvangen om dan zelf te kunnen geven. De aanpak van Full of Wonder is heel gemoedelijk, voelt vertrouwd aan. Toch waaide er een stevig zomerbriesje dat vanbinnen alles eens goed verluchtte, het hoofd leeg en de zon weer binnen. Verstillen, ademruimte, raken en geraakt worden. En dansen. Veel dansen.

Jan

Inge

"

Ik schreef me heel last-minute in voor het Singles Retreat. Ik voelde een mengeling van positieve opwinding en tegelijkertijd angst voor de onvermijdelijke confrontatie met mijn demonen. In mijn geval: spreekangst in groep, moeite met aanraking en met sociale vrijheid ervaren bij anderen. Doordat de bedding echter heel veilig aanvoelde kon ik daarin meerdere stappen zetten in een versneld tempo.

Ik voelde me gedragen zowel door de facilitatoren wiens liefdevolle ondersteuning heel oprecht aanvoelde, als door de groep van gelijkgestemden. De spreekangst in groep heb ik daar zelfs helemaal kunnen achterlaten. Ook in aanraking zette ik grote stappen. Ik heb geleerd om mij meer te ontspannen in (langere) knuffels wat een zegen is voor mijn stresssysteem. Dat vertaalde zich zelfs in mijn gewicht! Ondanks het rijkelijke en overvloedige eten was ik twee kilo kwijt na het retreat. Ik ben zeker dat daar een kilo emotionele stress bij was 😉

Het was de investering in mezelf meer dan waard. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog lang kan op na-teren en ook kan op verder bouwen. Het gaf me ook stof tot nadenken over mijn manier van wonen en leven. Bovendien gaf het mij weer nieuwe hoop en vertrouwen dat ik tot meer in staat ben dan ik dacht. Nog veel te geven heb. Heel dankbaar ben ik. Ook naar mezelf toe dat ik mij deze hartverbindende, grensverleggende en transformatieve ervaring gegund heb.

Inge

IMG - image

La Ferme du Bois-le-Comte

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. Op 2 uur rijden van Brussel en 1 uur van Luxemburg, op een kruispunt van wandelwegen, vlakbij de abdij van Orval en de GR 129.

Bij de hoeve horen 10 hectare land, permacultuur-gewijs duurzaam beheerd: glooiende weilanden met oude eiken, vol heerlijke plekjes om te lezen, te zonnen of te mediteren. De oude appelboom en het labyrint zijn favoriete plekjes. De paarden leven buiten en hebben alle ruimte om over de heuvelkammen te galopperen.

GPS: de straatnaam zit niet in elk systeem, geef eventueel "rue de la queue d’étang" in en rijd daar nog 1 km rechtdoor

SfeerfotoSfeerfotoSfeerfotoSfeerfoto

Veelgestelde vragen

?

Hoe oud moet je zijn?

Uit ervaring merken we dat leeftijd minder belangrijk is. Bovendien varieert de leeftijd in onze groepen maar dit is nog nooit een issue geweest. Merendeel is tussen de 35 en 60 zomers jong. Er er zijn steeds zonnige ‘uitschieters’ maar dat maakt het net boeiend en rijk!

Ik ben vegetarisch of heb een voedselintolerantie.

We eten de hele tijd heerlijk vegetarisch. En de kok houdt graag rekening met specifieke intoleranties/allergieën. Dit kan je opgeven bij je inschrijving.

Is dit ook een beetje vakantie of eerder werken aan jezelf?

Beide!

We krijgen regelmatig de reactie van deelnemers dat ze na het retreat in een heerlijke flow terechtkomen. Volledig opgeladen en meer helderheid over hoe je je leven in handen neemt. Onderschat dus niet wat voor een vakantiegevoel een retreat kan brengen. Bovendien spendeer je heel wat tijd in de natuur waar je heerlijk tot rust komt.

Je wordt culinair verwend en neemt de tijd om voor jezelf te zorgen. We moedigen je aan om je niet te laten tegenhouden door een gebrek aan “vakantiegevoel” als je dit graag wil beleven.

Plezier is één van onze kernwaarden dus komt uit je kot en vier het leven.

Is dit een dating retreat voor wie op zoek is naar een nieuwe partner?

Neen, niet echt. We merken dat het heel fijn is voor singles om eens een paar dagen onder andere gelijkgestemde singles te zijn zonder dat dit tot een relatie of iets anders moet leiden. Er ontstaan na de single retreats altijd prachtige vriendschappen (soms voor het leven). In hartsverbinding. Waar je altijd kan op terugvallen. Zonder story.

En soms ontstaat er ook een prille liefde, ja. Maar dit is absoluut niet het doel. We brengen een groep van gelijkgestemde singles samen die op zoek gaan naar wat intimiteit voor hen betekent en wat hierin blokkades zijn om nadien op een meer bewuste en vrije manier in verbinding met anderen te gaan.

Om veiligheid en grenzen te bewaken, gebruiken we in onze retreats het "wheel of consent" van Dr. Betty Martin.

Hoe is de man-vrouw balans?

Normaal gezien is dit ongeveer 50/50. We doen onze uiterste best om dit zoveel mogelijk in evenwicht te houden.

De investering is voor mij te groot om in 1 keer te betalen. Is er een gespreide betaling mogelijk?

Dat kan zeker. Neem even met ons contact op en we kijken hoe we het voor jou kunnen doen werken.

Moeten we hiervoor naakt zijn?

Er moet helemaal niets tijdens het retreat! Als je het fijn vindt om bijv. je t-shirt of topje uit te doen tijdens een massage, kan dat. Maar er is zeker geen lat waar je over moet springen. Misschien belangrijk om te vermelden is dat er geen seksuele handelingen plaatsvinden in onze temple space. Vanuit t a n t r a willen we je net leren verkennen wat er gebeurt als je het gekende loslaat.

Hoe groot is de groep?

We zullen met ongeveer 20 personen zijn en we streven naar een mooie man/vrouw balans.

Het is ver rijden voor mij. Kan ik carpoolen?

Ja hoor – we zetten een systeem op met de deelnemers. Je kunt alleen rijden of je kunt ook samen rijden met één van de andere deelnemers. Je retreat start van zodra je je voordeur dicht trekt. De trip ernaartoe is noodzakelijk om even alles achter je te te laten en kan ook fijn zijn om al met iemand uit de groep kennis te maken.

Is er wifi?

Neen. In Orval is er geen wifi en magere GSM dekking. Dat klinkt vervelend, maar is ook een zegen waardoor je 100% op jezelf kunt focussen. Online gaan is vaak een afleider. We kunnen wel een noodnummer bezorgen zodat je in alle vrijheid eens volledig offline kunt gaan.

Wat staat er op het programma?

Op het programma staat mediteren, tantric dance, masseren, delen, dansen, (h)eerlijk vegetarisch eten, spelen, aanraken, ademen, buiten-zijn, bodywork, verbinden met de ogen en vooral véééél lichtheid en plezier!

Nog vragen?

Heb je toch nog vragen, bezorgdheden, of wil je graag weten wie we zijn? Neem gerust even contact op:

Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235