« terug naar de blog

Over Ingeborg en andere hippies

2024-03-01 door Koen
Over Ingeborg en andere hippies

“Het klinkt allemaal wat te zweverig voor mij”.

Als ik een euro kreeg voor elke keer we dat moeten horen, dan konden we gaan luieren in het zuiden van Frankrijk.

  • “in je kracht staan”
  • “in contact met je Zelf”
  • “verbinden met anderen”

Gaan de haren in je nek ook rechtstaan als je dat hoort? Ooit was ik zelf lid van de anti-zweverig-brigade. Het riep bij mij het beeld op van hippie-meisjes met bloemen in het haar die over een zonnige weide fladderden. Naïef en totaal los van de échte wereld. Of Ingeborg… die ook, uiteraard 🙄

Maar “Hoe voel je je écht, Koen?” bleef onbeantwoord. “Ben je gelukkig?”, “Wat wil je in het leven?”, “Waar komt die frustratie vandaan?” - allemaal vragen die ik met mijn verstand niet kon beantwoorden. En dus deed ik alsof die vragen er ook niet waren en ploeterde voort. Ik gedroeg me als een kleuter met de handjes voor de ogen - als ik het niet kan zien, dan is het er ook niet.

En ondertussen etterde de wonde verder.

Eigenlijk was ik de zweverige. Ik verborg mijn pijn achter uiterlijke schijn van een mooi huis en een mooie wagen. Ik stilde mijn verdriet met vanity metrics als personeelsaantallen en omzetgroei. Ik zocht de hele tijd bevestiging voor mijn gekwetste Zelf.

Eén van de leidende tantrische principes is nemen wat er komt (”één zijn met wat er is”). Durven blijven staan, ook wanneer het spannend wordt. Durven kijken naar de mooie én de lelijke kanten.

Op die manier is “in contact staan met je Zelf” niet zweverig. Het is de confrontatie met stukken uit het verleden, met dingen die niet kloppen, met patronen en systemen waar je in vastzit. Het is met de botten in de modder en door je shit gaan.

En dat is lastig. En dat vergt moed. Maar het is zo bevrijdend wanneer je het doet. Het is een continu proces van aftoetsen wat wél en niet goed voelt en daarin keuzes durven maken. Ballast achterlaten en alleen doen wat écht klopt.

Dus:

  • “in contact met je Zelf” betekent oprecht durven stilstaan en de tijd nemen om te observeren wat er speelt. - ik kan zien wat ik nu nodig heb en wat voor mij niet meer klopt
  • “in je kracht staan” betekent leven, ondernemen en leiden vanuit jouw missie. - ik kan blijven staan in mijn waarheid en hoef mezelf niet te verloochenen
  • “verbinden met anderen” is het vinden van een gezamenlijke energie - ik moet dit leven of deze missie niet alleen dragen

Die zogezegd zweverige zinnetjes, leiden tot een ongelooflijke daadkracht! Het hoofd als copiloot en niet als kompas.

Zweverig my *ss. Ik voel me meer gegrond dan ooit. Natuurlijk twijfel ik soms, uiteraard zijn de dingen nog spannend. Maar nu weet ik tenminste dat ik mezelf niks meer wijs maak. Ik zie je, Ingeborg!

Koen
Ontdek ons aanbod
De Wonderlovers Experience

De Wonderlovers Experience

Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar en creëer samen jullie droomrelatie!
Ibiza Singles Retreat

Ibiza Singles Retreat

Schenk jezelf in deze 7-daagse deep-dive de ruimte om stil te staan, te groeien en te verbinden met anderen én met je missie.
Ibiza Yoni Retreat

Ibiza Yoni Retreat

Wil jij je lichaam beter leren kennen, en meer voeling krijgen met je vrouwelijke kracht, sensualiteit, levensenergie én ondernemerschap? Dan is dit retreat een geschenk voor jezelf en je bedrijf!
Bedrijf de Liefde Podcast

Bedrijf de Liefde Podcast

Een podcast over ondernemen en verbinding, over de boardroom én de bedroom, over vallen én opstaan, over lachen én huilen, over het hoofd én het lijf. Maar vooral over liefde en over passie voor het leven.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo FoW Logo - Home