« terug

Over Ingeborg en andere hippies

25 augustus 2022 door Koen

“Het klinkt allemaal wat te zweverig voor mij”.

Als ik een euro kreeg voor elke keer we dat moeten horen, dan konden we gaan luieren in het zuiden van Frankrijk.

  • “in je kracht staan”
  • “in contact met je Zelf”
  • “verbinden met anderen”

Gaan de haren in je nek ook rechtstaan als je dat hoort? Ooit was ik zelf lid van de anti-zweverig-brigade. Het riep bij mij het beeld op van hippie-meisjes met bloemen in het haar die over een zonnige weide fladderden. Naïef en totaal los van de échte wereld. Of Ingeborg… die ook, uiteraard 🙄

Maar “Hoe voel je je écht, Koen?” bleef onbeantwoord. “Ben je gelukkig?”, “Wat wil je in het leven?”, “Waar komt die frustratie vandaan?” - allemaal vragen die ik met mijn verstand niet kon beantwoorden. En dus deed ik alsof die vragen er ook niet waren en ploeterde voort. Ik gedroeg me als een kleuter met de handjes voor de ogen - als ik het niet kan zien, dan is het er ook niet.

En ondertussen etterde de wonde verder.

Eigenlijk was ik de zweverige. Ik verborg mijn pijn achter uiterlijke schijn van een mooi huis en een mooie wagen. Ik stilde mijn verdriet met vanity metrics als personeelsaantallen en omzetgroei. Ik zocht de hele tijd bevestiging voor mijn gekwetste Zelf.

Eén van de leidende tantrische principes is nemen wat er komt (”één zijn met wat er is”). Durven blijven staan, ook wanneer het spannend wordt. Durven kijken naar de mooie én de lelijke kanten.

Op die manier is “in contact staan met je Zelf” niet zweverig. Het is de confrontatie met stukken uit het verleden, met dingen die niet kloppen, met patronen en systemen waar je in vastzit. Het is met de botten in de modder en door je shit gaan.

En dat is lastig. En dat vergt moed. Maar het is zo bevrijdend wanneer je het doet. Het is een continu proces van aftoetsen wat wél en niet goed voelt en daarin keuzes durven maken. Ballast achterlaten en alleen doen wat écht klopt.

Dus:

  • “in contact met je Zelf” betekent oprecht durven stilstaan en de tijd nemen om te observeren wat er speelt. - ik kan zien wat ik nu nodig heb en wat voor mij niet meer klopt
  • “in je kracht staan” betekent leven, ondernemen en leiden vanuit jouw missie. - ik kan blijven staan in mijn waarheid en hoef mezelf niet te verloochenen
  • “verbinden met anderen” is het vinden van een gezamenlijke energie - ik moet dit leven of deze missie niet alleen dragen

Die zogezegd zweverige zinnetjes, leiden tot een ongelooflijke daadkracht! Het hoofd als copiloot en niet als kompas.

Zweverig my *ss. Ik voel me meer gegrond dan ooit. Natuurlijk twijfel ik soms, uiteraard zijn de dingen nog spannend. Maar nu weet ik tenminste dat ik mezelf niks meer wijs maak. Ik zie je, Ingeborg!

Koen
Over Ingeborg en andere hippies

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235