« terug

"Mama niet naar Brussel hè!"

1 september 2022 door Griet Alice

Dàt ene zinnetje kan ik instant oproepen -inclusief intonatie en haar angstige wakkere blik vanuit haar bed…

Mijn dochter Luca, 2 jaar jong - vlak voor het slapengaan. Elke avond vroeg ze zich af of ze me zou zien als ze wakker werd. Meestal was mijn antwoord: “Papa zal er zijn, schatje”.

Als ik vandaag terugdenk aan deze periode in mijn leven kan ik zo moeilijk begrijpen hoe ik het toen allemaal deed…

Deed (verleden tijd van doen) is het juiste woord denk ik. Doorgaan - zonder voelen…op automatische piloot. Mijn titel als General Manager was eigenlijk best wel goed gekozen. Ik leidde een bedrijf dat in volle expansie was, alsook mijn gezin. Zelfs het 3e kindje in mijn buik groeide perfect op schema. Ik had het allemaal onder controle en was er best trots op.

Op weekdagen stond mijn wekker doorgaans om 5u45 waarop de machine in actie schoot. Ik kon er toen wel van genieten om zo voor dag en dauw het huis te verlaten. Alsof ik al wat voorspong had op de rest van de wereld. Eénmaal op de trein volgde een ander heerlijk 1e klas-moment met mijn koffie. 60 minuten vollen bak ongestoord mails opvolgen. Aangekomen op kantoor kwam ik nog meer in mijn element en flowde ik van de ene meeting naar de andere.

Ik snapte niet dat voor mijn dochter Brussel de hel leek… Wel wat vervelend dat ze die mantra steeds opnieuw aanzette. Mijn “oplossing” voor dit probleem was thuiskomen als ze al sliep of bewijzen dat Brussel écht fijn is. Impulsief besloot ik haar een dag mee te nemen naar kantoor. Deze keer niet de met trein van 6u31. De poetsvrouw/femme de menage van dienst legde haar die dag in de watten en zo kon ze ook al wat Frans oefenen tijdens mijn meetings.

Het tragische is dat ik dàcht dat ik goed bezig was. Ik dacht dat ik op die manier aan de andere jonge vrouwen in het bedrijf liet zien dat het allemaal best makkelijk te combineren was…Ik was duidelijk onbewust onbekwaam.

Mijn voelen was echter compleet uitgeschakeld.

Pas later is haar zinnetje iets met me beginnen doen.

Ik deed mijn job heel graag; Ik vond het zoveel makkelijker om een bedrijf van meer dan 40 mensen te leiden dan in mijn prille gezin te zijn. Dat laatste was voor mij één en al onvoorspelbaarheid en chaos. Ik vluchtte in mijn job, daar had ik de controle. Tot de bom in mijn huwelijk ontplofte, mijn hart langs alle kanten bloedde en ik het moederschap eindelijk recht in de ogen keek…

Vandaag voel ik me soms nog verdrietig en schuldig over het feit dat ik er toen te weinig was voor mijn kinderen. Maar ik kan ook dankbaar zijn voor wat er nu is.

En ja hoor - af en toe trap ik nog eens in dezelfde valkuil…

Het blijft een evenwichtsoefening: iets In de wereld zetten waarvan je diep van binnen voelt: “dit heb ik te brengen” én een veilig warm nestje geven aan je kinderen… Want ik voel me zoveel meer dan alleen een mama. En ook dat wil ik mijn kinderen meegeven.

Griet Alice
"Mama niet naar Brussel hè!"

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235