« terug naar de blog

spreidstand in de plukboerderij

2024-03-01 door Griet Alice
spreidstand in de plukboerderij

De voorbije weken leek exposure zomaar “vanzelf” naar ons toe te komen: plots stonden we paginagroot in De Morgen over “praten over seks als koppel”, er was een interview met Libelle over het zelfbeeld van de vrouw, gisterenochtend kwam ik op Radio 2 waar ze vroegen naar onze nieuwe Podcast “Bedrijf de Liefde” en donderdagavond kookte ik samen met Jelle Beeckman in “Iedereen Beroemd”.

Ik heb nog nooit zo vaak: “Amaaai, jullie zijn goed bezig!” gehoord als deze week.

Als je denkt dat alles hier zomaar vanzelf gaat, dan heb je het goed mis!

Zo lag ik een kleine maand geleden op een loze donderdagmiddag op mijn bed “emotioneel te wezen” bij de start van mijn moon-time. De ondertussen welgekende ik-weet-het-efkes-allemaal-niet-meer-tijd. Net op dat moment rinkelde mijn gsm. Plichtsbewust als ik ben beantwoordde ik het voor mij onbekende nummer; het bleek de immer vrolijke Kristien Maes, regisseur bij VRT. “Uw verhaal is toch wel bijzonder rakend en taboedoorbrekend. Wil je meedraaien voor Iedereen Beroemd in de plukboerderij?”

*stilte

Het plukhof in Beernem is één van mijn lievelingsplekken. Ik kom er helemaal tot rust en er ontstaat ook vaak moeiteloos inspiratie voor Full of Wonder. Bovendien is het een plek die ontzettend belangrijk voor me was toen ik alleen kwam te staan. Ik zei “JA!” aan Kristien vanuit mijn hart…

Dus ja, het stroomt hier soms lekker overvloedig, en het komt hier precies allemaal naar ons toe. Ook in het ondernemen… Ik mag ontvangen!

Maar ook de grote “maar” mag gezien worden, lieve lezer.

Ik schoot al enkele keren in paniek én in tranen. Wanneer ik in al die gesprekken en opnames “mijn verhaal” doe, brengt het me ook telkens weer opnieuw bij de pijn van het gebroken gezin. De voorbije maand herbeleefde ik deze rauwe periode in mijn leven helemaal opnieuw. Er zat duidelijk nog meer pijn dan ik wou toegeven; ik ben dan ook meermaals al huilend in de armen van Koen beland. Ik constateerde ook veel angst voor het volle leven met Koen…

Ik hing een paar keer aan de telefoon met de papa van mijn kinderen en whatsappte een eerste versie van het artikel door. Ik kreeg van hem alle vrijheid om mijn versie van het verhaal te brengen (waar ik hem ontzettend dankbaar voor ben).

Als pionier is het soms f*cking lastig. Ik kan die uitwaartse kracht van rauwe eerlijkheid en openheid niet inhouden. Want zo maak ik mensen wakker. Maar anderzijds wil ik niemand pijn doen of bruuskeren.

Vandaag is er veel respect voor mijn ex-man, ook voor die onvoorwaardelijke liefde die ik van de familie mag ontvangen en bovenal respect voor mijn kinderen.

Ik besef dat mijn verhaal mijn verhaal is.

Toen ik daar stond te koken met Jelle in de lentezon kreeg ik de vraag: ”Ja, maar hoe ben je dan van die huwelijkscrisis in die seksualiteit gerold?”. Ik begon instant te huilen… Ik voelde me compleet verscheurd tussen de “verrader” en de “idealist”…

”’t Is ok”, zei Kristien…

Dus ja - het blijft veel met me doen. In de spotlight staan voelt heel natuurlijk en geeft me de mogelijkheid om een breder publiek te inspireren. Maar soms is het ook een spreidstand omdat ik met mijn openheid mijn dichte kring geen pijn wil doen.

Toen mijn dochter vroeg “Mama, kan ik naar je podcast luisteren?” moest ik even slikken…

Hoogstwaarschijnlijk zal ik wat eye-rolls en wind vangen maar dat is het lot van elke pionier. Diep vanbinnen voelt het juist en wil ik bovenal trouw blijven aan mijn pad.

Dus weet dat wat ik doe altijd met de allerbeste bedoeling en de allergrootste liefde is…

Ben jij ook een pionier? I. Feel. You. Hierbij stuur ik je mijn ruggesteun om voluit te gaan voor wat je voelt dat je te brengen hebt!

Griet Alice
Ontdek ons aanbod
De Wonderlovers Experience

De Wonderlovers Experience

Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar en creëer samen jullie droomrelatie!
Ibiza Singles Retreat

Ibiza Singles Retreat

Schenk jezelf in deze 7-daagse deep-dive de ruimte om stil te staan, te groeien en te verbinden met anderen én met je missie.
Ibiza Yoni Retreat

Ibiza Yoni Retreat

Wil jij je lichaam beter leren kennen, en meer voeling krijgen met je vrouwelijke kracht, sensualiteit, levensenergie én ondernemerschap? Dan is dit retreat een geschenk voor jezelf en je bedrijf!
Bedrijf de Liefde Podcast

Bedrijf de Liefde Podcast

Een podcast over ondernemen en verbinding, over de boardroom én de bedroom, over vallen én opstaan, over lachen én huilen, over het hoofd én het lijf. Maar vooral over liefde en over passie voor het leven.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo FoW Logo - Home