« terug

spreidstand in de plukboerderij

15 juni 2023 door Griet Alice

De voorbije weken leek exposure zomaar “vanzelf” naar ons toe te komen: plots stonden we paginagroot in De Morgen over “praten over seks als koppel”, er was een interview met Libelle over het zelfbeeld van de vrouw, gisterenochtend kwam ik op Radio 2 waar ze vroegen naar onze nieuwe Podcast “Bedrijf de Liefde” en donderdagavond kookte ik samen met Jelle Beeckman in “Iedereen Beroemd”.

Ik heb nog nooit zo vaak: “Amaaai, jullie zijn goed bezig!” gehoord als deze week.

Als je denkt dat alles hier zomaar vanzelf gaat, dan heb je het goed mis!

Zo lag ik een kleine maand geleden op een loze donderdagmiddag op mijn bed “emotioneel te wezen” bij de start van mijn moon-time. De ondertussen welgekende ik-weet-het-efkes-allemaal-niet-meer-tijd. Net op dat moment rinkelde mijn gsm. Plichtsbewust als ik ben beantwoordde ik het voor mij onbekende nummer; het bleek de immer vrolijke Kristien Maes, regisseur bij VRT. “Uw verhaal is toch wel bijzonder rakend en taboedoorbrekend. Wil je meedraaien voor Iedereen Beroemd in de plukboerderij?”

*stilte

Het plukhof in Beernem is één van mijn lievelingsplekken. Ik kom er helemaal tot rust en er ontstaat ook vaak moeiteloos inspiratie voor Full of Wonder. Bovendien is het een plek die ontzettend belangrijk voor me was toen ik alleen kwam te staan. Ik zei “JA!” aan Kristien vanuit mijn hart…

Dus ja, het stroomt hier soms lekker overvloedig, en het komt hier precies allemaal naar ons toe. Ook in het ondernemen… Ik mag ontvangen!

Maar ook de grote “maar” mag gezien worden, lieve lezer.

Ik schoot al enkele keren in paniek én in tranen. Wanneer ik in al die gesprekken en opnames “mijn verhaal” doe, brengt het me ook telkens weer opnieuw bij de pijn van het gebroken gezin. De voorbije maand herbeleefde ik deze rauwe periode in mijn leven helemaal opnieuw. Er zat duidelijk nog meer pijn dan ik wou toegeven; ik ben dan ook meermaals al huilend in de armen van Koen beland. Ik constateerde ook veel angst voor het volle leven met Koen…

Ik hing een paar keer aan de telefoon met de papa van mijn kinderen en whatsappte een eerste versie van het artikel door. Ik kreeg van hem alle vrijheid om mijn versie van het verhaal te brengen (waar ik hem ontzettend dankbaar voor ben).

Als pionier is het soms f*cking lastig. Ik kan die uitwaartse kracht van rauwe eerlijkheid en openheid niet inhouden. Want zo maak ik mensen wakker. Maar anderzijds wil ik niemand pijn doen of bruuskeren.

Vandaag is er veel respect voor mijn ex-man, ook voor die onvoorwaardelijke liefde die ik van de familie mag ontvangen en bovenal respect voor mijn kinderen.

Ik besef dat mijn verhaal mijn verhaal is.

Toen ik daar stond te koken met Jelle in de lentezon kreeg ik de vraag: ”Ja, maar hoe ben je dan van die huwelijkscrisis in die seksualiteit gerold?”. Ik begon instant te huilen… Ik voelde me compleet verscheurd tussen de “verrader” en de “idealist”…

”’t Is ok”, zei Kristien…

Dus ja - het blijft veel met me doen. In de spotlight staan voelt heel natuurlijk en geeft me de mogelijkheid om een breder publiek te inspireren. Maar soms is het ook een spreidstand omdat ik met mijn openheid mijn dichte kring geen pijn wil doen.

Toen mijn dochter vroeg “Mama, kan ik naar je podcast luisteren?” moest ik even slikken…

Hoogstwaarschijnlijk zal ik wat eye-rolls en wind vangen maar dat is het lot van elke pionier. Diep vanbinnen voelt het juist en wil ik bovenal trouw blijven aan mijn pad.

Dus weet dat wat ik doe altijd met de allerbeste bedoeling en de allergrootste liefde is…

Ben jij ook een pionier? I. Feel. You. Hierbij stuur ik je mijn ruggesteun om voluit te gaan voor wat je voelt dat je te brengen hebt!

Griet Alice
spreidstand in de plukboerderij

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235