« terug

how two rights sometimes make a wrong...

15 december 2022 door Koen

We ontbijten aan het zwembad. Bij een koffie en croissant verzamelen we alle tips die we van vrienden gekregen hebben voor Ibiza. De mooiste stranden van het eiland, de leukste culinaire adresjes en de hipste der hippy marktjes.

Op het lijstje staat ook de grot van de godin Tanit, een must-do voor Griet Alice. Google Maps meldt ons dat de plek een half uurtje rijden is, maar ook dat ze elke dag om 13h30 sluit. Mijn yang schiet in actie en denkt: "het is elf, een half uurtje rijden, een ruim uur daar... Dat betekent dat we ons ontbijt nu moeten afronden om binnen het half uur in de auto te zitten!"

De woorden die uit mijn mond komen zijn: "Dan moeten we niet te lang meer wachten om te vertrekken…"

We drinken ons kopje koffie uit en begeven ons naar de kamer om te vertrekken. Ik ga in efficiëntie-modus en vul de rugzak met een truitje (voor als het fris is in de grot), water (voor als het warm is), geld (voor als er een winkeltje is) en stapschoenen (voor als het een eindje wandelen is). Klaar!

Ondertussen staat mijn Priestess zich in de badkamer mooi te maken. Ze komt net uit de douche en brengt haar mascara aan. Ik schat in: nog vijf minuten. Haar nog doen (vijf minuten extra), juweeltje uitkiezen (nog vijf minuten extra). Ik voel hoe mijn ademhaling wat hoger komt te zitten en er zich een lichte spanning in mijn borst vormt. De klok tikt genadeloos verder en ik bijt een vingernagel af.

Ik heradem wanneer Griet Alice eindelijk uit de badkamer komt en maak aanstalten om naar de deur te gaan. Maar alsof George R. R. Martin het scenario schreef, komt er een plotwending: "ik wil nog eventjes kijken of ik mijn mooi kleed niet kan aandoen" - en mevrouw verdwijnt in haar kleerkast.

Ik laat een diepe zucht en bijt nog een nagel af.

De rit naar de grot is ijzig stil. Ik concentreer me een beetje passief-agressief op de weg. Behalve wanneer Griet langs haar neus weg vraagt of ze onderweg nog wat bloemen kan plukken. Ik bijt haar neus eraf en ook nog twee vingernagels.

Ook tijdens het bezoek gunnen we elkaar amper een blik. Het is pas bij het buitenkomen, onder een boom in de zon, dat we samen kunnen terugkijken op wat er net gebeurd is.

"Ik voelde mezelf verantwoordelijk om ons hier op tijd te krijgen en ik had het gevoel dat ik geen medewerking kreeg."

"Maar voor mij was die timing niet zo belangrijk."

"Maar ik voelde aan alles wat je deed dat dit bezoek wél belangrijk voor jou was."

"Ja, dat klopt, maar de diepgang was voor mij veel meer waard dan de duur van ons bezoek."

"Ik handelde helemaal omdat ik het goed wou doen voor jou en sloeg weer helemaal door..."

"En ik heb niet geuit wat er écht toe deed voor mij."

Soms kunnen we vanuit onze beste intenties toch voor conflict zorgen. Omdat we redeneren vanuit ons eigen kader, zonder af te stemmen. Soms wou ik dat ik mijn yang-knop eventjes op 3 kon zetten in plaats van op 11...

Koen
how two rights sometimes make a wrong...

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235