« terug

uw scheidingspreventiecoach

2 februari 2023 door Griet

“Allé, Griet! Dus gij beweert dat ge met uw programma een echtscheiding kunt voorkomen? Komaan... Da kan toch niet!” - haar ogen rolden net niet uit hun kassen.

Euhm…

Het ene moment zaten we op een gezellige winterbarbecue en het volgende werd ik naar de vuurlinie gekatapulteerd. De gekende directheid van mijn goeie vriendin Ellen kwam deze keer feller binnen dan anders. De vraag “Oewist met Full of Wonder?” kreeg plots een scherp kantje.

Met mijn jongste op mijn schoot haalde ik even heel diep adem.

Het antwoord is misschien iets meer genuanceerd, lieve Ellen. In de eerste plaats omdat het “voorkomen van een echtscheiding” niet altijd het ultieme doel is.

Wat we wél beweren is dat Koen en ik met de Wonderlovers Experience alles uit de kast halen om de helderheid te scheppen waar vele koppels naar op zoek zijn.

  1. Meestal is er nog zoveel heerlijk onontgonnen terrein tussen geliefden en helpen we dit naar boven te brengen in verdieping, verbinding en speelsheid. Je zou kunnen zeggen dat dit leidt naar een nieuwe, vervullende, relatie met dezelfde partner ;)
  2. Sommige koppels zitten met de vraag: “Wat is er hier eigenlijk nog tussen ons?”. Dat kan soms jaren in de lucht hangen, zonder dat ze werkelijk uitgesproken wordt en dat is een enorm energielek. Het resultaat van het traject kan dus ook zijn om hier duidelijkheid in te krijgen. Vinden we de moed om elkaar in liefde los te laten of gaan we heel bewust op opnieuw all-in voor elkaar?

Het kàn echtscheiding voorkomen en brengt je naar een nieuw huwelijk samen òf het leidt tot een ander keerpunt. Dit is alvast ons commitment naar de koppels waarmee we samenwerken.

En ja - ik geloof dat vele scheidingen écht niet nodig zijn… Veel koppels die “vastzitten” verlangen in sé naar hetzelfde. Ze blijven hangen in patronen waarbij ze op elkaars knopjes drukken, of werken hun kwetsuren op elkaar uit, of ze nemen genoegen met het samenleven “als broer en zus” waarbij de afstand alsmaar groter wordt. Ze weten niet goed hoe de cirkel te doorbreken en hoe het vuur opnieuw voluit aan te wakkeren. En dit is net onze expertise!

En weet je? De meeste koppels die bij ons aankloppen, bevinden zich niet op de splitsing van al dan niet scheiden. Meestal is de vraag: “We lijken wel een beetje stilgevallen als lovers. Maar we willen samen verder én we zijn benieuwd naar wat er tussen ons nog allemaal te beleven en ontdekken valt. Ook na 25 jaar. Kunnen jullie ons hierin meenemen? Want we weten niet goed hoe hieraan te beginnen.”

Er viel een stilte en Ellen keek me indringend aan. Ik zag de woorden bijna letterlijk inzinken. “Ja… als je het zo zegt, dan snap ik het wel. Dat zie ik jullie inderdaad helemaal doen.”

De spanning viel van ons af en er kwam terug een glimlach. Met een slok rode wijn beklonken we de middag.

‘s Avonds voor het slapengaan was Ellen er terug met een berichtje op WhatsApp:

“Hey Griet, was gezellig vandaag. Weet dat ik altijd supporter, maar ook mijn mening spui, soms nogal direct misschien voor mijn medemens , dus hoop je niet gebruuskeerd te hebben. Tot woensdag! Is fijn om samen te gaan zwemmen.”

Oh - Wat hou ik van onze vriendschap! Haar scherpte hielp me om het hier even scherp te stellen…

Griet
uw scheidingspreventiecoach

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235