« terug naar de blog

uw scheidingspreventiecoach

2024-03-01 door Griet
uw scheidingspreventiecoach

“Allé, Griet! Dus gij beweert dat ge met uw programma een echtscheiding kunt voorkomen? Komaan... Da kan toch niet!” - haar ogen rolden net niet uit hun kassen.

Euhm…

Het ene moment zaten we op een gezellige winterbarbecue en het volgende werd ik naar de vuurlinie gekatapulteerd. De gekende directheid van mijn goeie vriendin Ellen kwam deze keer feller binnen dan anders. De vraag “Oewist met Full of Wonder?” kreeg plots een scherp kantje.

Met mijn jongste op mijn schoot haalde ik even heel diep adem.

Het antwoord is misschien iets meer genuanceerd, lieve Ellen. In de eerste plaats omdat het “voorkomen van een echtscheiding” niet altijd het ultieme doel is.

Wat we wél beweren is dat Koen en ik met de Wonderlovers Experience alles uit de kast halen om de helderheid te scheppen waar vele koppels naar op zoek zijn.

  1. Meestal is er nog zoveel heerlijk onontgonnen terrein tussen geliefden en helpen we dit naar boven te brengen in verdieping, verbinding en speelsheid. Je zou kunnen zeggen dat dit leidt naar een nieuwe, vervullende, relatie met dezelfde partner ;)
  2. Sommige koppels zitten met de vraag: “Wat is er hier eigenlijk nog tussen ons?”. Dat kan soms jaren in de lucht hangen, zonder dat ze werkelijk uitgesproken wordt en dat is een enorm energielek. Het resultaat van het traject kan dus ook zijn om hier duidelijkheid in te krijgen. Vinden we de moed om elkaar in liefde los te laten of gaan we heel bewust op opnieuw all-in voor elkaar?

Het kàn echtscheiding voorkomen en brengt je naar een nieuw huwelijk samen òf het leidt tot een ander keerpunt. Dit is alvast ons commitment naar de koppels waarmee we samenwerken.

En ja - ik geloof dat vele scheidingen écht niet nodig zijn… Veel koppels die “vastzitten” verlangen in sé naar hetzelfde. Ze blijven hangen in patronen waarbij ze op elkaars knopjes drukken, of werken hun kwetsuren op elkaar uit, of ze nemen genoegen met het samenleven “als broer en zus” waarbij de afstand alsmaar groter wordt. Ze weten niet goed hoe de cirkel te doorbreken en hoe het vuur opnieuw voluit aan te wakkeren. En dit is net onze expertise!

En weet je? De meeste koppels die bij ons aankloppen, bevinden zich niet op de splitsing van al dan niet scheiden. Meestal is de vraag: “We lijken wel een beetje stilgevallen als lovers. Maar we willen samen verder én we zijn benieuwd naar wat er tussen ons nog allemaal te beleven en ontdekken valt. Ook na 25 jaar. Kunnen jullie ons hierin meenemen? Want we weten niet goed hoe hieraan te beginnen.”

Er viel een stilte en Ellen keek me indringend aan. Ik zag de woorden bijna letterlijk inzinken. “Ja… als je het zo zegt, dan snap ik het wel. Dat zie ik jullie inderdaad helemaal doen.”

De spanning viel van ons af en er kwam terug een glimlach. Met een slok rode wijn beklonken we de middag.

‘s Avonds voor het slapengaan was Ellen er terug met een berichtje op WhatsApp:

“Hey Griet, was gezellig vandaag. Weet dat ik altijd supporter, maar ook mijn mening spui, soms nogal direct misschien voor mijn medemens , dus hoop je niet gebruuskeerd te hebben. Tot woensdag! Is fijn om samen te gaan zwemmen.”

Oh - Wat hou ik van onze vriendschap! Haar scherpte hielp me om het hier even scherp te stellen…

Griet
Ontdek ons aanbod
De Wonderlovers Experience

De Wonderlovers Experience

Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar en creëer samen jullie droomrelatie!
Ibiza Singles Retreat

Ibiza Singles Retreat

Schenk jezelf in deze 7-daagse deep-dive de ruimte om stil te staan, te groeien en te verbinden met anderen én met je missie.
Ibiza Yoni Retreat

Ibiza Yoni Retreat

Wil jij je lichaam beter leren kennen, en meer voeling krijgen met je vrouwelijke kracht, sensualiteit, levensenergie én ondernemerschap? Dan is dit retreat een geschenk voor jezelf en je bedrijf!
Bedrijf de Liefde Podcast

Bedrijf de Liefde Podcast

Een podcast over ondernemen en verbinding, over de boardroom én de bedroom, over vallen én opstaan, over lachen én huilen, over het hoofd én het lijf. Maar vooral over liefde en over passie voor het leven.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo FoW Logo - Home