« terug

De zekeringkast van het leven

24 november 2022 door Koen

“Godverdomme”, mompel ik, terwijl ik voor de zesde keer naar de zekeringkast loop. Het huis is donker en koud en we zitten eigenlijk midden in de ochtendrush.

“Wat is er aan de hand, papa?” - De dertienjarige drukt onbedoeld nog wat extra op de frustratieknop.

“Ik weet het niet, Daan!” - Ik verhef mijn stem meer tegen mezelf dan tegen hem.

“Ga maar wat kaarsen aansteken, want het zit ergens in de stroomkring van de verlichting en we zijn er nog niet…”

Vier dagen lang ben ik al op zoek naar de oorzaak van een mysterieus elektrisch probleem: de differentieelschakelaar die te pas en te onpas uitspringt en het hele huis in het donker zet.

De willekeur van het gebeuren was niet alleen puzzeling, het was ook heel vervelend. De twee zekeringkasten staan immers een eind uit elkaar, waardoor de zoektocht naar de oorzaak ook nog wat meters bij op mijn stappenteller zette.

Eigenlijk is zo’n zekeringenkast wel een prachtig ding: als er teveel stroom gevraagd wordt, schakelt het systeem zichzelf uit en ook als er verliesstroom is, gaat de kast in veiligheidsmodus. Het voordeel van een moderne installatie is dat je het problematische toestel gewoon kan uitschakelen en de zekering weer aan kan zetten. Je kan de oorzaak onmiddellijk en met precisie verwijderen.

In het echte leven werken we jammer genoeg eerder met smeltveiligheden (’plombs’). De zekering schakelt niet onmiddellijk uit, maar warmt langzaam op doordat de kring overbevraagd wordt. Als de situatie té lang aanhoudt of té erg wordt, smelt het draadje en wordt de kring onderbroken.

Sommige mensen kunnen jaren in zo’n “overbevraagde” toestand blijven zitten. Maar eens het draadje smelt, is het te laat.

Ook in een relatie drukken we regelmatig eens op elkaars knopjes. Of als er teveel rollen actief zijn, “trekken” we het eventjes niet meer en slaan spreekwoordelijk de stoppen wel eens door. Alleen kan je daar meestal niet rigoureus en proefondervindelijk checken wat de oorzaak van elk knopje is 😄

Het probleem met de zekeringkast is nog steeds niet opgelost. Dus heb ik de kring “voorlopig” losgekoppeld. Zo kunnen we weer verder. Maar ik besef maar al te goed dat ik het probleem hiermee onder de mat schuif. Het duikt ongetwijfeld op het meest ongelegen moment weer op, op een manier die ik me nu nog niet kan voorstellen.

Misschien moet ook ík overwegen om er externe hulp bij te halen 🤔…

Koen
De zekeringkast van het leven

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235