« terug naar de blog

Hier…. nu of nooooooooooit!

2023-02-08 door Koen
Hier…. nu of nooooooooooit!

Als nu maar, één van ons, ons tweeën

Zegt wat er gezegd moet worden

Hier, nu of nooit (nu of noooooooooit…. nu of nooit…)

Als ik mezelf helemaal eerlijk, authentiek en kwetsbaar opstel, dan moet ik toegeven dat De Kreuners het helemaal voor mij doen. Hun teksten missen diepgang, hun melodieën zijn plat eenvoudig, maar het meezinggehalte is zo hoog dat mijn innerlijk kind helemaal meegesleept wordt. Er is niks fijner dan “’T IS MISSCHIEN NOG NIET TE LAAT” of “HET MEISJE MET HET BLONDE HAAR” mee te brullen!

Maar er is één nummer dat me elke keer bijzonder raakt, en dat is “Nu of nooit”. Het is poëtisch en ook muzikaal één van de meest interessante nummers die de band ooit heeft gemaakt (naast de experimentele shizzle zoals “Er sterft een beer in de Taïga” uiteraard).

Deze week kwam het nummer eerder toevallig nog eens op mijn radar (iets met Twitter en een jong parlementslid van de PVDA). Het gaat over een eerste ontmoeting. Over twee mensen wiens paden kruisen en die de moed zoeken om de eerste stap te zetten.

Maar als een soort openbaring zag ik hoe het ook over langdurige relaties kan gaan. Koppels die al jaren samen zijn en waar de relatie is verworden tot “een goed team". Een koppel dat beseft dat de lovers-knop al een paar jaar op 3 staat in plaats van op 11.

Je zit vast in het onuitgesprokene. Beide partners beseffen dat dit het niet is. Dat de boemeltrein van de relatie op monotone kadans door het landschap rijdt.

Gaan we door op dit elan en kabbelen we de komende 20, 30 jaar voort? Berusten we in wat er is of trekken we aan de hendel en maken we een bewuste keuze voor een spoorwissel? Durven we resoluut kiezen voor ons (gezamelijk) verlangen, diepgang, speelsheid en passie?

Ik zoek wanhopig naar de woorden, die ik zeggen wil

En ik weet dat jij hetzelfde doet

De tijd verstrijkt, we weten dat het nu gebeuren moet

Toch zeg ik niets, en blijft het angstig sti-iiiiiiil

--

  • “Schat, ik wil écht verdieping tussen ons”
  • “Ik heb nood aan meer fysiek contact en intimiteit”
  • “Ik wil meer zijn dan ouders voor onze kinderen.”
  • “Ik verlang naar speelsheid en plezier. Ik wil samen het leven vieren!”

Ons advies voor deze week:

Zet wat Marvin Gaye op. Schenk wat wijn in. Zet je samen op de bank en zeg wat er gezegd moet worden. Hier. Nu of nooit.

Ga resoluut voor dat gevoel dat zolang is weggeweest!

Koen
Ontdek ons aanbod
De Wonderlovers Experience

De Wonderlovers Experience

Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar en creëer samen jullie droomrelatie!
Ibiza Singles Retreat

Ibiza Singles Retreat

Schenk jezelf in deze 7-daagse deep-dive de ruimte om stil te staan, te groeien en te verbinden met anderen én met je missie.
Ibiza Yoni Retreat

Ibiza Yoni Retreat

Wil jij je lichaam beter leren kennen, en meer voeling krijgen met je vrouwelijke kracht, sensualiteit, levensenergie én ondernemerschap? Dan is dit retreat een geschenk voor jezelf en je bedrijf!
Bedrijf de Liefde Podcast

Bedrijf de Liefde Podcast

Een podcast over ondernemen en verbinding, over de boardroom én de bedroom, over vallen én opstaan, over lachen én huilen, over het hoofd én het lijf. Maar vooral over liefde en over passie voor het leven.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo FoW Logo - Home