« terug

Hier…. nu of nooooooooooit!

10 februari 2023 door Koen

Als nu maar, één van ons, ons tweeën

Zegt wat er gezegd moet worden

Hier, nu of nooit (nu of noooooooooit…. nu of nooit…)

Als ik mezelf helemaal eerlijk, authentiek en kwetsbaar opstel, dan moet ik toegeven dat De Kreuners het helemaal voor mij doen. Hun teksten missen diepgang, hun melodieën zijn plat eenvoudig, maar het meezinggehalte is zo hoog dat mijn innerlijk kind helemaal meegesleept wordt. Er is niks fijner dan “’T IS MISSCHIEN NOG NIET TE LAAT” of “HET MEISJE MET HET BLONDE HAAR” mee te brullen!

Maar er is één nummer dat me elke keer bijzonder raakt, en dat is “Nu of nooit”. Het is poëtisch en ook muzikaal één van de meest interessante nummers die de band ooit heeft gemaakt (naast de experimentele shizzle zoals “Er sterft een beer in de Taïga” uiteraard).

Deze week kwam het nummer eerder toevallig nog eens op mijn radar (iets met Twitter en een jong parlementslid van de PVDA). Het gaat over een eerste ontmoeting. Over twee mensen wiens paden kruisen en die de moed zoeken om de eerste stap te zetten.

Maar als een soort openbaring zag ik hoe het ook over langdurige relaties kan gaan. Koppels die al jaren samen zijn en waar de relatie is verworden tot “een goed team". Een koppel dat beseft dat de lovers-knop al een paar jaar op 3 staat in plaats van op 11.

Je zit vast in het onuitgesprokene. Beide partners beseffen dat dit het niet is. Dat de boemeltrein van de relatie op monotone kadans door het landschap rijdt.

Gaan we door op dit elan en kabbelen we de komende 20, 30 jaar voort? Berusten we in wat er is of trekken we aan de hendel en maken we een bewuste keuze voor een spoorwissel? Durven we resoluut kiezen voor ons (gezamelijk) verlangen, diepgang, speelsheid en passie?

Ik zoek wanhopig naar de woorden, die ik zeggen wil

En ik weet dat jij hetzelfde doet

De tijd verstrijkt, we weten dat het nu gebeuren moet

Toch zeg ik niets, en blijft het angstig sti-iiiiiiil

--

  • “Schat, ik wil écht verdieping tussen ons”
  • “Ik heb nood aan meer fysiek contact en intimiteit”
  • “Ik wil meer zijn dan ouders voor onze kinderen.”
  • “Ik verlang naar speelsheid en plezier. Ik wil samen het leven vieren!”

Ons advies voor deze week:

Zet wat Marvin Gaye op. Schenk wat wijn in. Zet je samen op de bank en zeg wat er gezegd moet worden. Hier. Nu of nooit.

Ga resoluut voor dat gevoel dat zolang is weggeweest!

Koen
Hier…. nu of nooooooooooit!

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235