Headshot van Griet Alice en Koen

Wat is dit?

Griet Alice en Koen hebben allebei een traject afgelegd aan beide “kanten van het spectrum”. Beiden hebben ervaring als bedrijfsleider (van soms heel rationele bedrijven) en sinds enkele jaren geven ze samen tantrisch geïnspireerde retreats en workshops.

Tantra for the Boardroom is de samensmelting van deze twee werelden. Vanuit het inzicht dat het niet of-of is, maar dat beiden elkaar versterken. De visie dat privé- en business of hoofd en hart niet te scheiden vallen en dat alles verbonden is.

Er zijn weinig plekken waar je met al je worstelingen terecht kan: zowel het zakelijke als het persoonlijke. In veiligheid en verbinding, maar toch met scherpte, onderzoek je tijdens dit jaartraject de laagjes onder je verhaal. Wat heb jij nodig om zelf helemaal leiderschap te nemen over je bedrijf én je persoonlijk leven?

Groep buiten in een cirkel op blote voeten - zakelijke omgeving

Wat heeft dit met tantra te maken?

De “Tantra” in dit traject heeft niets met seks te maken. We hadden ook op veilig kunnen spelen en het “Bewust leiderschap” kunnen noemen, of “Levende organisaties” ofzo. Maar Tantra for the Boardroom is een traject voor durvers die niet bang zijn om voorop te lopen. Mensen bij wie het woord “tantra” nieuwsgierigheid prikkelt, in plaats van dat het afschrikt.

Dus als je hier bent: Welkom, dappere pionier!

Het uitgangspunt van tantra is het verwelkomen van ons hele Mens-zijn. Het principe dat onze levensenergie pas stroomt als al onze stukken er mogen zijn. Daar komt de creatiekracht als ondernemer ook vandaan!

Griet Alice tegenover een deelnemer, ogen gesloten, in het bos

Waarover gaat het dan wel?

Tijdens dit jaartraject maak je in de eerste plaats contact met jezelf. Je onderzoekt wat jouw belemmerende overtuigingen zijn, waar vandaag je angsten en kwetsuren zitten. Bewust of onbewust beïnvloeden die immers elke beslissing die je neemt (of net niet neemt).

Het is geen puur cognitief “leer”-traject, maar een “beleef”-programma met ook veel lichamelijkheid, beweging, actieve meditaties, lichaamswerk en doorvoelen. Het programma heeft bovendien oog voor al je rollen: je eigen Zelf, je rol als ondernemer, maar ook als ouder in een gezin, als liefdespartner, als zakenpartner,…

Na elke module maken we ook de concrete verbinding met je bedrijf. We reiken technieken aan waarmee je het menselijke en het zakelijke in balans kan brengen in je onderneming.
De change zal voelbaar zijn in jezelf én je business.

Klinkt goed...

Maar is dit iets voor mij?

Ik voel een kracht in mezelf en wil daar écht graag contact mee maken!
Ik voel al een tijd dat mijn bedrijf klaar is voor een grote shift, maar ik blijf in rondjes draaien.
Mijn kinderen zijn 10 en 12 en ik besef dat de komende jaren met hen kostbaar zijn.
Ik heb materieel alles, maar toch voel ik dat er iets ontbreekt.
Ik heb het gevoel dat ik steeds wordt meegezogen in het pad van een ander. Ik vind het lastig om bij mijn eigen behoeftes te komen.

Herken je jezelf in één of meerdere van deze uitspraken? Dan is Tantra for the Boardroom helemaal voor jou!

Het is geen leertraject met powerpoints en handouts, maar een transformerende reis waarin je als ondernemer contact maakt met jezelf, je lichaam, durft te kijken naar je patronen en angsten en waarin je concrete stappen zet om helemaal jouw pad te gaan.

Je gaat meer doen wat juist voelt en minder wat je denkt te moeten doen. Op die manier trek je de juiste mensen en opportuniteiten aan en ontstaat er meer flow in je ondernemerschap en in je leven.

Neem je plek op deze wereld in!
- in balans met jezelf, met je missie en met je omgeving!

Tantra for the Boardroom, helemaal wat de wereld nodig heeft!

Kim

Wat mag ik verwachten?

Tantra for the Boardroom is een open programma voor maximaal 12 ondernemers, bedrijfsleiders of leidinggevenden van diverse organisaties. Het traject is opgedeeld in 4 modules van 2 dagen.

je krijgt van ons:

 • 8 contactdagen voor échte transformatie
  Het is bewust een intensief traject en geen vrijblijvend tussendoortje. Het programma is ontworpen om écht dingen in beweging te zetten.
 • Een hechte groep van peers
  Je verbindt een heel jaar lang met een hechte groep gelijkgestemde ondernemers. Samen houden jullie elkaar in beweging: je leert van elkaar, spiegelt elkaar, steunt en daagt elkaar uit.
 • 4 intervisies
  Tussen de modules door zijn er intervisies waarin de groep elkaar steunt, aanmoedigt en scherp houdt. Op die manier blijf je ook écht in beweging tijdens het traject.
 • Permanent contact met Griet Alice en Koen
  We zijn niet alleen aanwezig als facilitatoren tijdens de modules, maar blijven het hele jaar door beschikbaar als coach, klankbord of sparring-partner. Helemaal voor jouw behoefte.
 • Concrete acties en resultaat
  Je sluit elke module af met een concreet commitment naar jezelf en naar je bedrijf. Aan de hand van intervisies houden jullie elkaar als deelnemers scherp in het nakomen van deze beloftes. Op die manier garanderen we werkelijke transformatie bij jezelf en in je business.
 • Een ervaringsgericht totaalprogramma
  Je beleeft en doorleeft de aanpak en technieken die je daarna ook onmiddellijk kan toepassen voor jezelf en voor je business. Het is persoonlijke ontwikkeling én transformatie van de organisatie.
 • In contact met je business
  Het “zijns”-aspect is heel belangrijk, maar we blijven ook in connectie met de economische realiteit. We laten zien hoe gevoel en ratio hand in hand kunnen gaan.
Nele De Smet, Gedelegeerd Bestuurder Evolta

"

Het onderscheid tussen leider en mens is een illusie. Meer zelfs, volledig mens zijn maakt ons een beter leider. Het vraagt moed en volharding om naar jezelf in de spiegel te kijken, te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en tegen de stroom van conventies en verwachtingen in te zwemmen.

Tantra for the Boardroom lijkt me een spannende shortcut om daartoe te komen met als zekere meerwaarde onmisbare reisgenoten. Zelf kwam ik altijd voller en heler terug van retreats met Griet Alice. Ze maakten me onmiskenbaar vrijer en gelukkiger.

Nele De Smet, Gedelegeerd Bestuurder Evolta

Anoniem

"

Als CEO voelde ik me vaak "lonely at the top" - ik had het gevoel dat ik alle eindverantwoordelijkheid op mijn schouders moest dragen. Maar nu besef ik dat ik ook vanuit openheid en kwetsbaarheid kan leiden en dat het hele team -en vaak zelfs klanten- bereid zijn om mee te dragen.

Ik had woensdag een zware review met CEO en VP team. Door de energie van jullie retreat was ik helemaal gegrond en heb ik de meeting goed kunnen leiden. 👍💫
Wat gaat dit voor mij en mijn bedrijf veranderen?

In dit programma leer je

 • om te snoeien in de chaos: gebruik je innerlijk kompas als leidraad voor lastige beslissingen en projecten
 • hoe je flow creëert tussen werk en privé, door los te komen van belemmerende overtuigingen en “moetjes”
 • hoe je de juiste klanten, partners en medewerkers aantrekt door te ondernemen en leiden vanuit je authentieke Zelf
 • te verbinden met je persoonlijke missie. Wat heb jij te doen in deze wereld?
 • het omarmen van "niet weten" en mee bewegen met de flow
 • hoe je onderneemt vanuit jouw innerlijk vuur en Kundalini-energie
 • loslaten wat je niet meer dient in je bedrijf of omgeving
 • hoe je je management-blik verruimt voorbij het puur financiële of KPI's
 • aandacht voor je verschillende rollen als mens (ondernemer, geliefde, ouder,…)
 • hoe je het risico op verloop of burn-out verlaagt door meer balans te brengen
 • het belang van vieren en van rituelen, ook in een bedrijfscontext
 • Stop met geleefd worden; leef het leven dat jij wil leven!
Griet Alice begeleidt een oefening voor twee mensen in de natuur

Dat klinkt allemaal nogal zweverig 🤨

We hebben onszelf ervan overtuigd dat Excel-sheets “gegrond” en “feitelijk” zijn en dat rust- of deelmomenten “zweverig” zijn.

Maar vaak verbergen we onze angsten of verlangens achter slides, business plannen en contracten. Als we iets écht willen, dan zal Excel ons daarin bevestigen. Als we iets niet durven, dan maken we een presentatie om de verantwoordelijkheid mee bij de ander te leggen.

Maar de woorden “ik ben bang” of “ik weet het niet”, of “ik zou dit eigenlijk alleen maar doen uit bewijsdrang” dragen zoveel kracht en puurheid.

Door het “zakenleven” los te koppelen van het “leven”, wordt het net zweverig. We doen alsof we ondernemen in een context waarin onze angsten niet bestaan, waar die grote klant belangrijker is dan een gezin dat thuis zit, waarin mijn recente relatiebreuk geen impact heeft op mijn functioneren. Dát is pas zweverig.

Openheid, eerlijkheid en authenticiteit zijn basiswaarden van Tantra for the Boardroom. Dat is niet zweverig, dat is met de twee voeten op de grond. Tijd en ruimte maken om te luisteren wat er bij de ander speelt. Spanningen niet uit de weg gaan en plezier écht voelen en vieren.

Griet Alice en Koen met een groep op de grond in een cirkel

Waarom zou ik met jullie op pad gaan?

Wie zijn jullie eigenlijk?

Griet Alice en Koen zijn de bezielers van dit programma. Ze brengen Tantra for the Boardroom vanuit het inzicht dat het niet of-of is, maar dat hoofd en hart, ratio en gevoel, verstand en lijf elkaar kunnen versterken.

Ze brengen dit programma niet vanuit een academische alwetendheid, maar zetten een kader waarin de deelnemers in een veilige setting kunnen delen, voelen, beleven, leren en experimenteren met hun leiderschapsstijl. Full of Wonder is ons eigen bedrijf, waarin we zelf -met vallen en opstaan- beleven wat we brengen. En omgekeerd: we brengen ook openhartig wat we beleven…

Je gaat niet alleen op pad. Je doorloopt dit traject samen met maximum 11 andere ondernemers en bedrijfsleiders en ook de groep draagt elkaar. Het is een veilige bedding waarin je je eigen proces kan doormaken, en waar je ook ruggesteun kan vinden wanneer je stappen naar je bedrijf zet.

Klinkt goed!

Wat is de volgende stap?

Als ons jaarprogramma je trekt, dan nodigen we je graag uit voor een "wake-up call": een gratis online gesprek met ons waarin we samen kijken hoe jij de ommezwaai kan maken van geleefd worden naar voluit leven!

Voel je een volle JA! om elkaar te ont-moeten? Beantwoord dan de onderstaande vragen zodat wij ons gesprek optimaal kunnen voorbereiden. De sessie is gratis, verloopt online (via Zoom) en duurt ongeveer een uurtje.

Full of Wonder logo FoW Logo - Home