« terug

Bakken en manden

24 november 2022 door Koen

Een half uurtje voor we richting retreat vertrekken, heb ik mijn Colruyt-bakken klaar staan aan de voordeur. Elke bak netjes gelabeld: “inrichting tempel”, “massage”, “kaarsen”, “schrijfgerief en varia”,… De meeste bakken ook slechts tot net onder de rand gevuld, zodat er nog een tweede bak bovenop kan. De koffer van de auto herbergt immers vlot drie stapels naast elkaar en drie bakken hoog. Spreken van een bewuste samenwerking tussen Colruyt en Peugeot gaat misschien wat ver, maar toch…

De kleren van Griet en mezelf in twee kleine American Touristers die netjes achter de voorzetels passen. Om het met de woorden van Ace Ventura te zeggen: “like… a… glove…”.

T minus 5 minutes: ik sta vertrekkensklaar.

Enter Griet Verhaert: “Ik heb hier nog een kleed dat ik graag zou meenemen. En ik ga nog twee truitjes strijken, dan kunnen die ook mee.”

Licht knarsetandend haal ik haar valiesje weer uit de auto en rits het open. Terwijl ik het kleed en de twee truitjes (die er drie blijken te zijn) wegstop, komt ze aandraven met een trui en stapschoenen: “kan dit er ook nog bij?”. Ik prop de trui bij in de valies en gebruik mijn volle gewicht om de rits toe te doen. Voor de schoenen heb ik nog wel een plekje in de auto.

Plots staan er twee grote manden in de gang. “Ik zou misschien nog wat extra kussentjes en schapenvelletjes willen meenemen, voor als er niet genoeg zijn”, licht ze toe en ze dartelt alweer weg.

Ik rol met mijn ogen (want niet overtuigd van de noodzaak), maar prop de manden achterin de koffer. “Goed dat ik zo efficiënt kan inpakken”, complimenteer ik mezelf.

Wanneer ik me omdraai staat een breed glimlachende Griet mee aan de auto: “ik heb in de tuin nog wat bloemen gesneden voor in de zaal” en ze reikt me drie glazen vazen met bloemen aan, voor ongeveer 2/3e gevuld met water. Of ik dit een plekje kan geven waar het niet morst en waar de bloemen niet beschadigd geraken tijdens de 2 uur durende trip naar De Heerlijckyt.

Er volgt nog een draagmand met losse spullen: nóg een jurkje dat ze mee wilt, laptop, een paar laders die er nog snel ingepropt worden, een thermos thee voor onderweg, sletsen, een handvol kristallen die ze vergeten in te pakken was en een dikke jas “voor als het moest regenen”…

Onze “bakken en zakken” zoals ik het noem, zijn een mooie metafoor voor het leven. De bakken zijn efficiënt en geordend. Maar de manden zorgen voor warmte en kleur. De bakken zijn ook hard (en stapelbaar), terwijl de manden flexibel (en “propbaar”) zijn.

En zo hebben ze allebei hun rol te spelen. Als het alleen manden zouden zijn, dan werd het één grote chaos. Maar met alleen bakken wordt het rigide en kil. Zo vloeien yin en yang samen in elkaar.

Is er in jouw leven of jouw onderneming ook plaats voor bakken en manden? Op welke manier geef jij warmte aan je leven of bedrijf? Is er ondertussen ook voldoende structuur zonder rigide te worden?

Koen
Bakken en manden

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235