« terug

hoe Kate mijn mannelijkheid helemaal wakker maakte

20 april 2023 door Koen

Krakend en piepend geeft het gevaarte van vijf ton zich over aan de zwaartekracht en zakt weer op haar poten. De verroeste bladveren doen hun werk en vangen de constructie op. Hoewel ik er niet echt onder lig, voel ik me toch niet helemaal op mijn gemak.

Het oude wiel ligt naast me op de grond. De verweerde en beschadigde velg verraadt een bewogen geschiedenis. Het rubber van de band gekloofd en verduurd van jarenlange blootstelling aan de elementen. Het is een wonder dat Kate überhaupt tot op deze plek is geraakt.

De geur van vers rubber van het pas gemonteerde wiel bereikt mijn neus. Het herinnert mij aan de werkplaats van mijn vader. Quasi automatisch fantaseert mijn brein er de geur van gelast staal bij. “Zou dat iets typisch mannelijks zijn?”, vraag ik me af, “Of kunnen vrouwen ook genieten van de geur van benzine en slijpschijven?”

Ik rol de hydraulische krik onder de woonwagen uit en rijd ermee naar de andere kant. De kleine, kunststof wieltjes kletteren over het beton. “One down, three to go”, mompel ik. En ik voel een soort mannelijkheid over me heen golven.

“Krrrrrik…” - doorheen de hefboom voel ik hoe de aarde aan de woonwagen trekt. Alsof het gevaarte zegt: “Ik heb hier niet zoveel zin in. Ik blijf liever op de grond.”

“Krrrrik…” - het staal kreunt onder het gewicht. De as geeft een klein beetje mee. Boven mijn hoofd hoor ik het gekraak van de constructie die letterlijk een beetje uit het lood geslagen wordt.

“Krrrrik. Krrrrik. Krrrik.” Het chassis gaat langzaam omhoog en het wiel komt los van de grond. Ik kijk even rond, alsof ik bevestiging zoek: “ik Tarzan, ik til woonwagen”.

Als je mij vraagt: “wat is man-zijn voor jou”? Dan vind ik het vaak moeilijk om daar een antwoord op te geven, omdat er zoveel nuance op zit. Maar als ik een machine of zwaar materieel in mijn handen heb, dan is dat gevoel daar onmiddellijk. Het heeft gewoon iets machtigs om met enkele handbewegingen 5000 kilogram staal, hout en glas de lucht in te tillen!

De krik is een mooie metafoor voor hoe ik in mijn mannelijkheid gegroeid ben. Die kracht hoeft immers niet altijd explosief te komen, of met geweld, of knal rechtdoor. Ze kan ook met zachtheid ingezet worden: de hele tijd in verbinding met wat ze in beweging brengt.

“Verbonden draadkracht”, als mantra.

Dus misschien is deze post wel een oproep aan de daadkracht in jou. Aan de god of godin die weet wat ie wil en die een beweging te maken heeft.

Jullie relatie doet al jaren prima dienst, maar de leeftijd schemert er een beetje door. De verf komt hier en daar los en eigenlijk is het dak ook aan vervanging toe. Maar misschien is het ook wel het moment om een nieuwe keuken te zetten en eindelijk die zwemvijver aan te leggen 🏊

Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus! Want outsourcen is in deze jammer genoeg geen optie. Tijd om jullie relatie naar een hoger niveau te krikken 📈

PS: Moest je het je afvragen: “Kate” is het koosnaampje van onze woonwagen, omdat ze gebaseerd is op een werfkeet 😉

Koen
hoe Kate mijn mannelijkheid helemaal wakker maakte

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235