« terug

verscheurd is het Nieuwe Normaal

8 december 2022 door Koen

“Pak dit maar”, zeg ik vanop mijn trapje, en ik reik haar “Het Nieuwe Normaal” aan. Ik heb er twee stuks van in de boekenkast staan en geef haar het niet gesigneerde exemplaar.

Als een speels kind, dartelt ze de kamer uit. Ze gebruikt het boek als een soort plateautje waarop ze allerlei knutselspullen heeft opgestapeld: universele lijm, een breekmes, een lat, twee bolletjes wol en een schaar. Vooral de Velpon trekt mijn aandacht, omdat het letterlijk van 1988 geleden is dat ik nog zo’n tube heb gezien. Ik zie hem zo nog liggen in de bovenste lade van de keuken bij ons moemoe…

Soms lopen de taken hier ook gewoon volgens gender-stereotiepe patronen. Ik heb de dag tevoren de kerstboom uit de kelder gehaald en in elkaar gestoken, samen met mijn jongste zoon. De rijzige spar van twee meter en half past perfect bij de statige hoge plafonds in het huis in Temse. Het is een prachtig plastieken exemplaar dat al bijna 15 jaar meegaat. Koop ik beter elk jaar een nieuwe echte boom, of is het duurzamer om 20 jaar met een kunstboom te doen? Soms ziet een mens…door het bos de bomen niet meer… 😎

Griet Alice laat haar creatieve talent de vrije loop om de boom aan te kleden. Haar innerlijk kind beleeft een hoogdag. Ze lijmt wol op oude kerstballen en geeft ze zo een nieuw leven. Ze verscheurt de bladeren van het boek in lange repen en lijmt ze aan elkaar. De nieuwsgierige lezer kan hier en daar nog de waarschuwingen van Peter Hinssen ontwaren in de zelfgemaakte ornamenten.

Vanuit de zetel kijk ik hoe ze de boom optuigt. Een boek -dat ongetwijfeld ooit heel relevant en diepgaand was- stond al 10 jaar stof te vergaren in de bibliotheekkast. Te teren op vergane glorie. Ik had teveel ontzag voor het verleden om het weg te doen, maar ik wist goed genoeg dat de pagina’s tot vergelen gedoemd waren. De boodschap niet langer relevant in de tiktok-wereld van vandaag.

Maar door de schijnbaar destructieve actie van Griet Alice kreeg het toch opnieuw een leven. Een heel ander doel dan waarvoor het was gemaakt. Het blitse, blinkende management boek werd nu ingezet voor de zachtheid van het materiaal waaruit het bestaat. Lange stroken warm papier, omgetoverd tot organische vormen en versieringen in de boom. Het status-symbool van menig ICT manager brengt nu warmte en kleur in onze woonkamer….

Zo vergaat het ons soms ook in het leven en in onze relaties: we houden vast aan hoe de dingen vroeger waren. Of we verankeren ons op wat destijds relevant was. We denken dat we onze partner kennen omdat we hun voorkeuren en gewoontes uit 2009 opgeslagen hebben.

Maar ieder van ons verandert. De wereld verandert. Jullie relatie evolueert. Hoe zou het zijn om die oude verhalen uit de kast te halen en ze een nieuw leven te geven? Hoe zou het zijn om de vergeelde veronderstellingen uit jullie relatie in reepjes te scheuren en er samen prachtige ornamenten van te maken? Hoe zou het zijn om elkaar -op basis van jullie stevige fundamenten- een hernieuwde relatie cadeau te doen?

Zou dat niet het meest mooie geschenk zijn dat je jezelf én je geliefde kan geven?

Koen
verscheurd is het Nieuwe Normaal

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235