« terug

Over Dog Eat Dog en loodgieterij

16 februari 2023 door Koen

圯n een bandje van Graspop helpt ook altijd, grijnsde de man achter de balie. Hij wees naar mijn pols terwijl hij me de twee onderdelen overhandigde.

Ik was vijf minuten eerder binnengewandeld bij de groothandel voor sanitair, met een duimse messing koppeling voor drinkwater waarin een stop knel zat. Een half uur eerder had mijn ego toegegeven dat ik die stop daar nooit zelf af zou krijgen, althans niet met het materiaal dat ik voorhanden had.

Goed gerief is het halve werk, zei mijn vader altijd, waarop hij zijn werkkoffer openklapte en er Mary Poppins-gewijs vanalles begon te halen, tot hij exact het juiste materiaal gevonden had. Alles had die man in huis.

Ik dus niet. Ik ben als doe-het-zelver vrij goed uitgerust qua basics:

  • een goeie accuboormachine van DeWalt (waarmee je altijd eens bsjiet-bsjiet moet doen voor je aan het 矇chte werk begint),
  • een degelijke borenset met hout- en steenboortjes (waarvan alle boortjes onder de 5mm afgebroken zijn omdat de 7-jarige ook een would-be klusser is)
  • een 16-delige sleutelset (waarvan ik schijnbaar alleen de 22 en 32 nodig heb en al de rest alleen maar ruimte inneemt)
  • en dan vier dozen vol materiaal dat gerecupereerd werd van klussen allerhande. Netjes gesorteerd in een bak met loodgieterij, een bak met vijzen en schroeven, een bak met afvoer en sifons en een bak met allerlei (ik gebruik gesorteerd hier als een eufemisme voor vanop een afstand bij elkaar gekeild).

Soit. Het koppelstuk en de desbetreffende stop zaten zo goed vast, dat het voorbij mijn mogelijkheden lag om ze uit elkaar te halen. En aangezien ik nog wat onderdelen nodig had van de sanitairwinkel, besloot ik om de messing lastpak mee te nemen om te kijken of ze daar een oplossing hadden. Mijn andere lastpak vond het ook wel fijn om met papa mee te rijden.

Normaal doen we dit niet, sprak de man. Maar ik zal eens kijken. Hij beende weg, slalomde tussen de rekken en nam een grote waterpomptang uit het rek. Met 矇矇n fikse ruk gaf de stop zijn weerstand op en kwamen de twee stukken los van elkaar.

Fantastisch! Dankjewel!, grijnsde ik van oor tot oor. Ik heb met jullie filiaal in Temse ook supergoeie ervaring. Ik ben blij dat dat hier in Brugge ook zo blijkt ze zijn, vulde ik aan.

Waarop de man de Graspop opmerking maakte en we nog een tiental minuutjes napraatten over hoe de gitarist van Dog Eat Dog een Brusselaar is, en dat death metal er voor ons beiden toch een beetje over is.

Bij het buitengaan vroeg ik -Piet Huyzentruitsgewijs- aan de elfjarige: wat heb je nu geleerd? Waarop de knul direct de nagel op de kop sloeg: Dat je altijd hulp kan vragen als je met iets vastzit!

Ook ik was blij dat ik hulp gevraagd had. Voor hetzelfde geld was ik nog een halve dag langer blijven klooien om die koppeling los te krijgen. Maar het blijft soms moeilijk om de stap te zetten.

Ik moet dit zelf kunnen (schaamte), of ik wil niemand lastig vallen (je plek innemen) zijn veelgehoorde excuses om toch maar geen hulp te vragen.

Koen
Over Dog Eat Dog en loodgieterij

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er 矇cht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde. Zodat je aan de slag kan gaan v籀籀r dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is. Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben.

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie 矇n lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235