« terug

trickle-down emonomics

11 mei 2023 door Koen

Ondernemers en hun geliefde, dat klinkt zo artificieel. Wat heeft ondernemerschap met liefde te maken - Wat doen jullie eigenlijk?”

De vraagsteller kijkt me met gefronste wenkbrauwen aan. Drie andere hoofden draaien zich naar me toe en kijken me aan met een blik die zegt: “ja, dat wil ook ook wel eens weten!”

Tegenover me zitten vier mannen uit mijn mannencirkel. Stuk voor stuk prachtexemplaren die op regelmatige basis hun zielenroerselen met mij en met elkaar delen, maar die ook met scherpte naar elkaars proces durven kijken.

In het midden van de cirkel branden twee kaarsen. De rook van een palo santo houtje kronkelt vrolijk omhoog. Ik zit op mijn meditatiekussen met naast me geen Yogi-tea of gemberdrank, maar een kommetje chips en een Duvel. Laat ons zeggen dat onze mannengroep eerder van een pragmatisch-spirituele strekking is…

Het is niet de eerste keer dat ik die vraag krijg. Ook jij, beste lezer, volgt ons al een tijdje. En in die tijd is Full of Wonder (en daarvoor nog Yoni Retreats) stevig geëvolueerd. Een mens zou voor minder de draad kwijt raken.

“Wij willen de wereld veranderen…” - antwoord ik.

“We zien met lede ogen aan hoe de wereld verschuift van het collectief naar het individu. En dat we daarin ook vergeten hoe we diepe, verbindende relaties met elkaar moeten aangaan. Het belang van de gemeenschap verwatert, huwelijken worden een wegwerpproduct en medewerkers worden resources.

Alles wat we in Full of Wonder doen, ligt in lijn met de missie om die collectieve wonde te genezen.

Maar we zijn maar met z’n tweeën. En daarom willen we werken met mensen met impact. Roergangers, voortrekkers, idealisten en avonturiers. Mensen die -net als wij- geloven dat nog niet alles naar de wuppe is.” - Het West-Vlaams van mijn vrouw blijkt besmettelijk en de uitdrukking ondermijnt een klein beetje de energie van mijn betoog.

“De grootste impact die we kunnen maken is door met deze mensen door een duurzaam traject te gaan. Om hen weer contact te laten met zichzelf en met hun innerlijk vuur. Om hen te laten voelen en verbinden met hun gezin en met hun geliefde. Om die stevige basis te gebruiken als een springplank voor hun bedrijf en hun missie, en om ook daar de Mens helemaal toe te laten. Wat je toepast in je relatie, maakt je immer ook een beter leider in je bedrijf. En om dan dat vliegwiel te gebruiken om de wereld mooier te kleuren!”

Ik maak met mijn armen grote gebaren en beeld de uitbarsting van een vulkaan uit. De liefde, creatiekracht, goesting en erotiek spat tegen de muren van de woonkamer.

“In ‘Tantra for the Boardroom’ gaan we op stap met de ondernemer als individu, maar in de ‘Wonderlovers Experience’ neem we ook de liefdesrelatie mee: want die creatiekracht zit immers in onze seksuele energie en als er een relatie is, moet die ook daar helemaal kunnen stromen!

De Wonderlovers Experience is een ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar om zo samen je droomrelatie te beleven.

Dus ja, we werken soms met koppels die het lastig hebben. Waar de relatie verworden is tot “management partners in het huishouden” of “goed draaiend team” en dan brengen we daar weer verbinding en schwung. Maar we krijgen net zo goed lovers waar het helemaal goed zit, maar die gewoon méér willen. Die samen willen ontdekken wat er nog meer in hun Leven samen zit.”

De blikken van de toehoorders zijn veranderd van sceptisch en vragend naar open en enthousiast.

“Ja, als je het zo zegt, dan zie ik het wel” - zegt Wim en hij neemt een slok van zijn alcoholvrije La Chouffe.

Koen
trickle-down emonomics

Ons verhaal


We hadden het allebei voor elkaar: een solide relatie, bloedjes van kinderen, succes op de job en een (mooi gerenoveerd) dak boven ons hoofd. Alles leek onder controle en we hadden alle redenen om gelukkig te zijn. Maar ergens onderweg verloren we de ander uit het oog, of raakten we - zonder er erg in te hebben - uit het oog verloren. Twee sprookjes spatten uit elkaar.

Aan de basis lag dezelfde oorzaak; simpel, maar o zo pijnlijk: we beschouwden de relatie als een evidentie en slaagden er niet in om als partners tegen elkaar uit te spreken wat er écht leefde.

Daarom willen we die transformatie delen, met andere ondernemers en hun geliefde.  Zodat je aan de slag kan gaan vóór dat het te laat is. Omdat groei in de relatie hand in hand gaat met persoonlijke groei. Het ene als voedingsbodem voor het andere. Als je je goed voelt in je relatie, straal je dit ook uit op alle andere domeinen in je leven.

Hoe houd je je relatie vers, scherp en sappig? Hoe zorg je ervoor dat je elkaar diep in de ogen kunt kijken en schud je wakker wat ingedommeld is.  Het zijn life changing belevingen die we met Full of Wonder willen aanbieden, via belevingen-op-maat.

Headshot Griet Alice
In mijn huwelijk leek alles koek en ei, tot de bom van de ene dag op de andere insloeg. Achtergelaten voor “een andere vrouw die haar lichaam zo goed kende en haar job niet de allerhoogste prioriteit gaf”. Twee keiharde spiegels die ik recht in de ogen keek en waar ik achteraf dankbaar voor ben. 🙏

Griet Alice


Lees mijn hele verhaal hier.
Headshot Koen
Mijn verhaal is dat van de man die zich niet durfde laten zien. Die dacht dat hij als CEO de eindverantwoordelijkheid van een snelgroeiend softwarebedrijf alleen moest dragen. Die geloofde dat hij met zijn kwetsbaarheid en verlangens niet bij zijn vrouw terecht kon en zijn geluk elders zocht. Vandaag laat ik mijn mooie én lelijke kanten zien.

Koen


Lees mijn hele verhaal hier.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo

Full of Wonder is een merk van Griet Alice bv,
Baron Ruzettelaan 222, 8310 Brugge

inspireme@fullofwonder.be

Griet Alice: +32498304481

Koen: +32495592235