« terug naar de blog

trickle-down emonomics

2024-03-01 door Koen
trickle-down emonomics

Ondernemers en hun geliefde, dat klinkt zo artificieel. Wat heeft ondernemerschap met liefde te maken - Wat doen jullie eigenlijk?”

De vraagsteller kijkt me met gefronste wenkbrauwen aan. Drie andere hoofden draaien zich naar me toe en kijken me aan met een blik die zegt: “ja, dat wil ook ook wel eens weten!”

Tegenover me zitten vier mannen uit mijn mannencirkel. Stuk voor stuk prachtexemplaren die op regelmatige basis hun zielenroerselen met mij en met elkaar delen, maar die ook met scherpte naar elkaars proces durven kijken.

In het midden van de cirkel branden twee kaarsen. De rook van een palo santo houtje kronkelt vrolijk omhoog. Ik zit op mijn meditatiekussen met naast me geen Yogi-tea of gemberdrank, maar een kommetje chips en een Duvel. Laat ons zeggen dat onze mannengroep eerder van een pragmatisch-spirituele strekking is…

Het is niet de eerste keer dat ik die vraag krijg. Ook jij, beste lezer, volgt ons al een tijdje. En in die tijd is Full of Wonder (en daarvoor nog Yoni Retreats) stevig geëvolueerd. Een mens zou voor minder de draad kwijt raken.

“Wij willen de wereld veranderen…” - antwoord ik.

“We zien met lede ogen aan hoe de wereld verschuift van het collectief naar het individu. En dat we daarin ook vergeten hoe we diepe, verbindende relaties met elkaar moeten aangaan. Het belang van de gemeenschap verwatert, huwelijken worden een wegwerpproduct en medewerkers worden resources.

Alles wat we in Full of Wonder doen, ligt in lijn met de missie om die collectieve wonde te genezen.

Maar we zijn maar met z’n tweeën. En daarom willen we werken met mensen met impact. Roergangers, voortrekkers, idealisten en avonturiers. Mensen die -net als wij- geloven dat nog niet alles naar de wuppe is.” - Het West-Vlaams van mijn vrouw blijkt besmettelijk en de uitdrukking ondermijnt een klein beetje de energie van mijn betoog.

“De grootste impact die we kunnen maken is door met deze mensen door een duurzaam traject te gaan. Om hen weer contact te laten met zichzelf en met hun innerlijk vuur. Om hen te laten voelen en verbinden met hun gezin en met hun geliefde. Om die stevige basis te gebruiken als een springplank voor hun bedrijf en hun missie, en om ook daar de Mens helemaal toe te laten. Wat je toepast in je relatie, maakt je immer ook een beter leider in je bedrijf. En om dan dat vliegwiel te gebruiken om de wereld mooier te kleuren!”

Ik maak met mijn armen grote gebaren en beeld de uitbarsting van een vulkaan uit. De liefde, creatiekracht, goesting en erotiek spat tegen de muren van de woonkamer.

“In ‘Tantra for the Boardroom’ gaan we op stap met de ondernemer als individu, maar in de ‘Wonderlovers Experience’ neem we ook de liefdesrelatie mee: want die creatiekracht zit immers in onze seksuele energie en als er een relatie is, moet die ook daar helemaal kunnen stromen!

De Wonderlovers Experience is een ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar om zo samen je droomrelatie te beleven.

Dus ja, we werken soms met koppels die het lastig hebben. Waar de relatie verworden is tot “management partners in het huishouden” of “goed draaiend team” en dan brengen we daar weer verbinding en schwung. Maar we krijgen net zo goed lovers waar het helemaal goed zit, maar die gewoon méér willen. Die samen willen ontdekken wat er nog meer in hun Leven samen zit.”

De blikken van de toehoorders zijn veranderd van sceptisch en vragend naar open en enthousiast.

“Ja, als je het zo zegt, dan zie ik het wel” - zegt Wim en hij neemt een slok van zijn alcoholvrije La Chouffe.

Koen
Ontdek ons aanbod
De Wonderlovers Experience

De Wonderlovers Experience

Ga op ontdekkingsreis naar jezelf en naar elkaar en creëer samen jullie droomrelatie!
Ibiza Singles Retreat

Ibiza Singles Retreat

Schenk jezelf in deze 7-daagse deep-dive de ruimte om stil te staan, te groeien en te verbinden met anderen én met je missie.
Ibiza Yoni Retreat

Ibiza Yoni Retreat

Wil jij je lichaam beter leren kennen, en meer voeling krijgen met je vrouwelijke kracht, sensualiteit, levensenergie én ondernemerschap? Dan is dit retreat een geschenk voor jezelf en je bedrijf!
Bedrijf de Liefde Podcast

Bedrijf de Liefde Podcast

Een podcast over ondernemen en verbinding, over de boardroom én de bedroom, over vallen én opstaan, over lachen én huilen, over het hoofd én het lijf. Maar vooral over liefde en over passie voor het leven.
INSPIRATIE RECHTSTREEKS IN JE MAILBOX?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Full of Wonder logo FoW Logo - Home